Działaj Lokalnie” to program Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności realizowany od 2000 roku przez Akademię Rozwoju Filantropii w Polsce.

Celem „Działaj Lokalnie” jest aktywizowanie lokalnych społeczności wokół różnych celów o charakterze dobra wspólnego. Realizacji Programu służy organizowanie konkursów grantowych, w ramach których wspierane są projekty inicjujące współpracę mieszkańców z małych miejscowości. Poprzez Program „Działaj Lokalnie” wspierani są zwykli ludzie, którzy chcą wspólnie działać na rzecz swojej społeczności.

Na terenie powiatu grójeckiego za realizację programu odpowiada Stowarzyszenie W.A.R.K.A.

• HARMONOGRAM “Działaj Lokalnie 2022”:
    • 18 marca  – ogłoszenie konkursu i rozpoczęcie naboru wniosków
    • 25 marca  – Spotkanie informacyjne dla wnioskodawców Działaj Lokalnie oraz Mazowsze Lokalnie
    • 22 kwietnia  – zakończenie naboru wniosków
    • Do 26 kwietnia  – ocena formalna
    • 29 kwietnia – 6 maja – ocena merytoryczna
    • 12 maja  – posiedzenie Lokalnej Komisji Grantowej
    • 13 -14 maja – ogłoszenie wyników
    • 15 maja – rozpoczęcie realizacji projektów
    • 26 maja – uroczyste wręczenie umów, wypłata środków, szkolenie dla grantobiorców

UWAGA: Wnioski można składać wyłącznie za pośrednictwem GENERATORA WNIOSKÓW (http://system.dzialajlokalnie.pl/?fbclid=IwAR2SfetKv1aiR8PRsoAA_ICSQ-cCX09GRNn9AkU99mxeA90zXbOWBpzgYFo

Wszystkich zainteresowanych udziałem w tegorocznej edycji konkursu „Działaj Lokalnie” serdecznie zapraszamy na spotkanie informacyjne, które odbędzie się dn. 25 marca 2022 r. w godz. 13:00-16:00 w budynku CeSiR w Warce (ul. Warszawska 45)

Zapisy na spotkanie informacyjne przyjmowane są za pośrednictwem FORMULARZA  bądź bezpośrednio u koordynatora.
 KOORDYNATOR: Marzena Pawłowska (e-mail: mpawlowska@stowarzyszeniewarka.pl  kom. 506 326 445)